Przeskocz do treści
PORTAL DIETETYKA
Szukaj
  • AKTUALNOŚCI
  • ZDROWE ODŻYWIANIE
  • DIETOPROFILAKTYKA I DIETOTERAPIA
  • DIETY
  • KALKULATORY
  • Szukaj

BIBLIOTEKA DIETETYKA

 

BŁONNIK POKARMOWY W PROFILAKTYCE I DIETOTERAPII

Konferencja Naukowo-Szkoleniowa „Błonnik pokarmowy w profilaktyce i dietoterapii”, odbyła się w Warszawie dnia 19 maja 2017 r. zorganizowana zostal przez polskie Towarzystwo Dietetyki.

STANDARDY POSTĘPOWANIA DIETETYCZNEGO W KARDIOLOGII - STANOWISKO PTD 2016

Choroby układu sercowo-naczyniowego (ang. Cardiovascular Disease, CVD), stanowią główną przyczynę zgonów, w tym zgonów przedwczesnych oraz niepełnosprawności w Polsce i na świecie.

STANDARDY LECZENIA DIETETYCZNEGO OTYŁOŚCI PROSTEJ U OSÓB DOROSŁYCH - STANOWISKO PTD 2015

Polskie Towarzystwo Dietetyki zapoczątkowało publikację standardów leczenia dietetycznego różnych schorzeń, jako odpowiedź na liczne prośby płynące ze środowiska dietetyków, wskazujące na brak tego rodzaju materiałów.

KODEKS ETYKI ZAWODOWEJ DIETETYKA

„Kodeks etyki zawodowej dietetyka Rzeczypospolitej Polskiej” został uchwalony przez Krajowy Zjazd Delegatów Polskiego Towarzystwa Dietetyki 20 grudnia 2014 r.

WPROWADZANIE GLUTENU DO DIETY NIEMOWLĄT

Dotychczas Komitet Żywieniowy Europejskiego Towarzystwa Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci (ESPGHAN) zalecał unikanie zarówno zbyt wczesnego (<4. m.ż.), jak i późnego (≥7. m.ż.) wprowadzania glutenu do diety niemowląt.

© 2021 • PORTAL DIETETYKA
Przewiń do początku
Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach statystycznych oraz funkcjonalnych.ZgodaPolityka cookies